Lokal ejendomsmælger ønsker uvildigt vurderingssystem samt genindførelse af statslån

Ejendomsmægler Ege fra Roskilde/ Lejre området forsøger at råbe politikerne op. Da store dele af Danmarks landdistrikter lider under, at der ikke kan sælges boliger grundet afslag fra kreditforeningerne og bankerne, er tiden måske inde til: at staten indfører et nyt vurderingssystem med en offentlig taksationsmand, på nogenlunde samme vilkår som i Norge. D.v.s. at kreditforeningernes eget vurderingskorps nedlægges. Ideen går på, at kreditforeningerne kun kan give lån ud fra den af taksationsmandens fastsatte værdi. Kreditforeningerne kan således kun give max. lån ud fra taksationsmandens vurdering.

Statslån bør genindføres:

Dernæst kan Folketinget overveje, at kreditforeningerne pålægges at yde lån op til 50% af taksationsmandens vurdering, hvortil staten så skal yde statslån fra 50% til 80%. Det er muligt at det vil koste Staten nogle penge her og nu, men til gengæld vil der komme omsætning i byggemarkeder og på arbejdspladserne med henblik på renovering, som i sidste ende vil give staten flere indtægter. Statslånet kan jo evt. indeholde en indfrielsesklausul om, at lånet forfalder om 10 år og med en indfrielsesklausul om, at lånet til enhver tid kan indfries til kurs 110., altså merpris på

10 % på restgælden

Pt. virker vort kreditforeningssystem ikke godt nok, og derfor må Folketinget gøre noget. – Vi får nu meldinger ind om, at villaer og lejligheder i Københavnsområdet bliver solgt til stigende priser, der gladelig belånes af kreditforeninger og banker – mens låntagerne ude på landet til gengæld bliver nægtet lån til hushandlerne. D.v.s. at kreditsystemet åbenbart kun virker nogle i Danmark og ikke virker i den resterende den af landet, siger Ege Christiansen, statsaut. Ejendomsmægler.

Afslag fra kreditforeninger

Ejendomsmæglerfirmaet Ege, der har boligbutikker i Roskilde, Lejre og Kirke Hyllinge, får pt. mange afslag fra kreditforeninger og banker på hushandler udenfor bykernerne. . Pt. har de ca. 120 ejendomme til salg og der sker alt for lidt på husmarkedet. – Mange af vores sælgere vil gerne videre, men sidder fast i deres nuværende boliger. Mange af vore sælgere bliver først klar over situationen, når vi har en køber- men derefter må fortælle sælger at handlen bortfaldt, da køber ikke kunne få belåning, slutter Ege Christiansen, statsaut. Ejendomsmægler.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto