E-cigaretter på EU’s dagsorden

Selvom et flertal af de 28 medlemslande var for en regulering af e-cigaretter som et lægemiddel valgte EU-parlamentet at bibeholde den forholdsvise lette tilgængelighed til e-cigaretten for forbrugerne, men der vil ske en række stramninger omkring brugen af smagsaromaer.

Grunden til at de mange smagsvarianter nu forbydes skyldes angsten for, at disse kan virke tillokkende overfor især unge mennesker. Dette modargumenteres dog af såvel forbrugere som eksperter.

Muligheden for en bred vifte af smagsvarianter er vigtigt for mange, som produktet netop er tilegnet til. En nylig rundspørge med næsten 5.000 deltagende, viser, at netop udvalget af smagsvarianterne er meget vigtigt, netop for at opnå succes med e-cigaretten.

Ligeledes fremlægger direktivet at der højst må være 20 milligram nikotin per milliemeter i de flasker med væske, der sælges. Desuden skal lågene på flaskerne børnesikres.

Det er i Danmark ikke lovligt at sælge E-væsker med nikotin, med mindre produktet er godkendt til rygeafvænning. Det vil sige det skal klinisk testes og godkendes som lægemiddel.

E-damp er et konkurrerende produkt til cigaretter og er som udgangspunkt ikke et middel til rygestop.

Hvis EU direktivet vedtages, er der fra politisk side ikke taget stilling om hvorvidt det i Danmark tillades at sælge rygevæsker med indhold af nikotin.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto