Oplev forhistorisk vinterliv

For mange nutidsdanskere er vinter og snevejr lig med glatte veje, forsinkede toge og høje varmeregninger. Men trods den moderne verdens vinterkvaler, har de fleste mulighed for at gå ind varmen, smække benene op og nyde en kop varm the eller kaffe.

Men hvad gjorde man, dengang huset var et telt, en hjemmebygget hytte eller et jernalderhus med klinede lervægge? Dengang transport foregik til fods og man ikke kunne skrue op for varmen i bilen?

Det fortæller Arkæolog og ansvarlig for oldtidsområderne i Sagnlandet Lejre Laurent Mazet om, når han søndag den 23. februar inviterer på rundtur i Sagnlandets smukke vinterlandskab.

Undervejs tager han gæsterne forbi Sagnlandets rekonstruktioner af både stenalderens og jernalderens boliger, sætter spot på vinterlivet op gennem forhistorien, og giver nysgerrige mulighed for et særligt indblik i helt anderledes verden.

Mødested og turpris

Turen starter kl. 13.00 og varer i ca. 1 ½ time. Turen er mest for voksne men alle er velkommen.

Mødested Sagnlandet Lejres parkeringsplads søndag d.23/3 2014. Pris: Voksne: 65 kr. og Børn (3-11 år): 45 kr. inklusiv lidt varmt at drikke. Der skal betales kontant, da Sagnlandets Butik ikke er åben.

Både for stenalderjægeren og jernalderbonden var udfordringerne mange i en kold vinter. Hør hvordan fortidens mennesker holdt frosten fra døren, når arkæolog Laurent Mazet sætter spot på fortidens vinterliv

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto