Mød næste generation af Sagnlandets dyr

I vildsvinefolden øffer små stribede grislinger rundt og laver badutspring. På overdrevet har fårene fået selskab af lam, der ivrigt øver sig i at holde balancen. Begge dele tegn på, at foråret har fået fat og sommeren er på vej, fortæller dyrepasser i Sagnlandet Lejre Mia Carlsen, der sidste søndag i april inviterer til en særlig travetur blandt Sagnlandets mange dyr.

På dagen kan man møde dyreungerne, deres forældre og få en portion viden med på vejen, når dyrepasseren sætter spot på dyrenes mangeårige tilværelse side om side med mennesket.

Vildsvinet med 16 nye grissebasser

“Tag for eksempel vildsvinet. Det har været i Danmark næsten ligeså længe som mennesket. Den vilde udgave har altid været et yndet jagtbytte og tamsvinet har været et af de dyr, det virkelig kunne betale sig at holde. De smager godt, danner et stort fedtlag og så kan de spise vores skrald. Samtidig er grise blandt de af klovdyrene, der får et stort antal unger”, fortæller Mia Carlsen og sender en tanke til Sagnlandets to vildsvinesøer, der tilsammen har fået 16 stribede forårsunger.

Mia Carlsen ved da også, at netop de 16 nuttede grissebasser med stor sandsynlighed bliver det, som gæster på rundturen kommer til at huske bedst. For selvom svinet er nok så nyttigt et dyr, og deres dyrepasser har nok så mange historier, så er det ofte det at komme tæt på dyrene der gør det største indtryk.

“Jeg kan stå og fortælle en masse, men det allerbedste det er at se dyreungerne trisse rundt. Jeg tror mest, det er det folk tager med sig hjem – og, hvis jeg er heldig, så sidder der måske en fortælling eller to fast i samme omgang, slutter hun med et grin.”

Der er mødested på parkeringspladsen foran Sagnlandet Lejre

søndag den 27. april kl. 13

Turen varer til klokken 15, og koster 65 kroner for voksne og 45 kroner for børn.

I Sagnlandet Lejre kan man møde både lam og vildsvineunger når dyrepasser Mia Carlsen sidste søndag i april inviterer gæster til et sidste kig bag kulissen inden årets sæsonåbning 1. maj.

I Sagnlandet Lejre kan man møde både lam og vildsvineunger når dyrepasser Mia Carlsen sidste søndag i april inviterer gæster til et sidste kig bag kulissen inden årets sæsonåbning 1. maj.I Sagnlandet Lejre kan man møde både lam og vildsvineunger når dyrepasser Mia Carlsen sidste søndag i april inviterer gæster til et sidste kig bag kulissen inden årets sæsonåbning 1. maj.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto