Roskilde Festival afslører artisternes spilledage

Der er fortsat 67 dage til, at årets Roskilde Festival begynder. Og i dag afslører Roskilde Festival, hvilke dage de cirka 160 artister skal spille på årets festival.

The Rolling Stones og Outkast åbner om torsdagen, og Damon Albarn, Deftones og Rob Zombie tager over om fredagen. Lørdag skal Arctic Monkeys og Major Lazer skabe fest, mens Drake, Stevie Wonder og Kasabian får lov til at afslutte Roskilde Festival med manér om søndagen.

Alle artisternes spilledage kan ses på dagsplakaten på Roskilde Festivals hjemmeside.

Tidligste offentliggørelse nogensinde

Spilledagene på Roskilde Festival er traditionelt omgivet af masser af rygter blandt fans og festivalfolk. Hidtil er sløret for programlægningen blevet løftet, når den endelig spilleplan er offentliggjort hvert år i juni.

I 2014 vælger Roskilde Festival for første gang at offentliggøre artisternes spilledage, mens festivalens musikgruppe fortsat er i fuld gang med at finpudse den endelig spilleplan, hvor scenenavne og klokkeslæt også indgår i planlægningspuslespillet.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

”Vi har i år præsenteret vores fulde program tidligere end nogensinde. Siden da har vi oplevet en massiv interesse for vores program, og især navne som Drake og Stevie Wonder har givet stof til rygtebørsen. Så nu har vi besluttet os for at imødekomme interessen og løfte sløret for, hvem der spiller hvilke dage, indtil vi bliver helt klar med den endelige spilleplan og de allersidste navne, som vi stadig har til gode at offentliggøre.”

Højeste efterspørgsel siden 1995

Roskilde Festival oplever i øjeblikket den højeste efterspørgsel på billetter siden 25-års jubilæet i 1995.

Endagsbilletter til torsdag den 3. juli, hvor The Rolling Stones og Outkast spiller, er udsolgt, mens et begrænset antal endagsbilletter er tilgængelige til festivalens øvrige musikdage.

75.000 partout-billetter er sat til salg til Roskilde Festival 2014.

En partout-billet koster 1910 kroner inkl. gebyr. En dagsbillet koster 970 inkl. gebyr.

Roskilde Festival 2014 finder sted i dagene 29. juni til 6. juli 2014.

Roskilde Festival skabes af frivillige ildsjæle og er 100 % non-profit. Alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål af Foreningen Roskilde Festival. Siden starten i 70’erne har Roskilde Festival genereret over 200 millioner kroner til udlodning.
 
Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto