Danmarks sundeste festival

Danmarks sundeste festival har to ting til fælles med Roskilde festivalen. De afholdes begge i juli måned og de foregår lidt uden for Roskilde, men her hører alle ligheder også op.

Ikke musik og alkohol

På Danmarks sundeste festival, der også kaldes Fresh Food Festivalen, er der hverken musik, alkohol, stoffer, rygning, sene sengetider eller røde pølser. Faktisk er der slet ikke noget opvarmet mad og i stedet består maden udelukkende af rå frugt og grønt i kæmpe mængder. Det vil sige ingen brød, mælk, kød, pasta, kartofler eller kaffe, men i stedet bananer, meloner, jordbær, agurker, tomater og friskpresset appelsinsaft.

Fresh Food Festivalen er en fire dages international raw food- og sundheds festival, og er Danmarks eneste af slagsen.

Festivalen sker den 17.-20. juli påOsted Fri- og Efterskole

I stedet for musik og ølboder er samlingspunktet kost, motion, foredrag og sociale aktiviteter, og dagen på festivalen starter kl. 7.30 med fitnesstræning, morgenløb og yoga og slutter senest kl. 22.30. Vil man gerne møde andre super sunde mennesker, er aktiviteter som f.eks. speeddating, swingdance, fruity games og sang om lejrbålet de helt perfekte muligheder.

Programmet byder også på en lang række foredrag af førende internationale eksperter, som f.eks. amerikaneren Doug Graham der er forfatter til bogen ’The 80/10/10 Diet’ og hans kone Prof. Rozalind Graham.

Ansvarlig for maden er den kendte raw food kok Chris Kendal fra Canada, og man kan også høre foredrag af bl.a. ultra marathonløberen Grant Campbell fra Australien, svenske Nature Cure uddannede Erik Karlsson samt danske foredragsholder Gitte Koldtoft, der er stor fortaler for en plantebaseret kost.

Til måltiderne serveres der store mængder frugt og grønt ud fra principperne bag den hastigt voksende raw food retningen 80/10/10, der også kaldes HCLF (High Carb Low Fat), ’Rask på Raw’ kosten eller banan-kuren. Det betyder, at hovedvægten ligger på frisk, rå, økologisk frugt og dertil alt i salat og grøntsager. Intet er opvarmet, intet er animalsk og modsat gourmet raw food er det med lavt fedtindhold og så lidt tilberedning som muligt.

Formålet med festivalen er at skabe mere fokus på, hvordan vi gennem vores kostvalg og livsstil kan påvirke ikke alene vores egen sundhed, men også jordens. Fx kan man blot ved at udskifte en enkelt bøf med vegetabilske fødevarer begrænse CO2-udledningen og vandforbruget betydeligt.

Festivalen tiltrækker folk fra hele verden der vil leve sundere

Festivalen inkluderer overnatning og bespisning og både unge som gamle, samt familier med børn er meget velkomne, og det er også muligt at købe endags pas. Efter festivalen er der tre dage med ekstra aktiviteter i København, og da det er en international festival foregår alt på engelsk.

Læs mere på www.freshfoodfestival.com

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto