Kom i mesterlære hos den garvede bue-mager

I jernalderlandsbyen Lethra i Sagnlandet Lejre har træsmeden altid noget at gøre. Kæppe og kævler bliver under sikker hånd forvandlet til alt fra økseskafter til spiseskeer.

Men lørdag den 24. og søndag den 25. maj er der noget ganske særlig på programmet, når han sætter fokus på kunsten at lave sin egen langbue.

 

Buemanden med mange buer på sit c.v.

Træsmeden i Lethra har flere buer på sit c.v. end han kan tælle. Den gamle Valdar snittede selv sin første bue, da han var bare ni vintre. Den brugte han siden hver dag, lige til han voksede fra den.

Raske piger og drenge på ni år eller derover er derfor inviteret til workshop hos Valdar i bededagsferien. Her vil han guide deltagerne gennem produktionen af en bue, fra de får en grov hasselkæp i hånden, til de kan spænde strengen og sende en pil af sted.

Forældre er også velkomne, og egenproduceret bue og pil får deltagerne naturligvis med hjem.

Buerne laver vi af hasselkæppe. Hassel egner sig godt til en opstarts bue, og så er det træ som er til at få fat i, fortæller John Kronborg, som Valdar hedder når han færdes udenfor Sagnlandets jernalderlandsby.

Selvom buer i sin tid blev brugt til både kamp og jagt, er buerne som Valdar vil lave med børnene i weekenden kun til leg.

Tid og sted i bueshoppen

Der er bueworkshop i Sagnlande Lejre lørdag den 24. og søndag den 25. maj, begge dage kl. 10.30-12.30 og igen kl. 13.30-15.30. Workshoppen koster 125 kr. per deltager og der er begrænset plads på de fire workshops. Husk kontanter.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto