Hvad skal du se på Roskilde?

Nu er der efterhånden kun et par uger til festlighederne tager fart på festivalpladsen i Roskilde. Der er vanen tro tale om et massivt antal koncerter og kunstnere at opleve, og det er som sædvanligt et spørgsmål om benhård prioritering at vælge til og fra.

Man kan vælge at satse sine penge på det sikre og kun gå til shows med de store kendte navne. Eller man kan undersøge programmet og og kombinere hovednavnene med alle de mindre bands og musikere man kan finde, hvis man går i dybden med årets line-up.

Jeg har været alle navnene igennem på Spotify og fundet de koncerter jeg vil prøve på at nå på dette års Roskilde Festival.

Der er tale om en pose blandede bolcher rent genremæssigt, men som Miles Davis engang sagde: “Good music is good no matter what kind of music it is”.

Den følgende liste er udelukkende een der følger min personlige smag, så det ville være underligt, hvis alle var enige med mig i, at det er sådan den optimale tur rundt på festivalpladsen ser ud. Men jeg håber, at listen kan være med til at inspirere.

Jeg forestiller mig, at vejret bliver høj solskin hele ugen, og at jeg derfor tager min familie under armen og tager aftensmaden på camping et par aftener i optaktsfasen.
 
Og tirsdag ser lovende ud på Rising scenen, med hele to koncerter der har klaret vejen til min shortliste, nemlig Kindred Fever fra Norge kl. 17, og danske Förtress kl. 21:30. Kindred Fever er rock’n’roll i stil med The White Stripes og Libertines.
 
Förtress er mindst ligeså meget rock’n’roll, men med de bagudskuende briller placeret hvor sådan nogle skal sidde! Det er ren Lemmy fra Mötorhead, dog med et lidt mere moderne twist ala Datsuns – klassisk rock derudaf.
 
Torsdag åbnes portene til pladsen, og der stryger jeg direkte ned til Avalon scenen og lytter til det meget hypede hip hop navn Earl Sweatshirt. Han går på scenen kl. 17:30 med sit OFWGKTA crew, man kan jo håbe, at han har taget Tyler The Creator med.
 
Foto: Jacob Dinesen
 
Allerede 18:30 Må jeg videre til Arena hvor engelske Electric Wizard spiller musik med rødder tilbage i Birmingham hvor Ozzy startede Black Sabbath i ’68. Torsdag slutter tidligt med et andet engelsk navn der også stammer fra tiden omkring 1968 – jeg tænker ikke, at The Rolling Stones behøver nærmere introduktion.
 
Levende legender træder op på reproduktionen af deres gamle Canopy scene og spiller hit på hit.
 
Fredag først på eftermiddagen bliver det ondt! Philip Anselmo som til daglig er frontmand i Pantera kommer for at growle sig hæs på Arena kl. 13:30. På Avalon scenen spiller en anden frontmand fra et stildefinerende amerikansk band (Primus) slapbass i stor stil – Les Claypool – det er klokken 15:00.
 
Tilbage til Arena allerede 15:30, evt. lidt senere hvis Les tæmmer sin bas, er der old school rap-musik fra dengang far var hip hopper med Dillated Peoples.
 
Søstrene Haim fra L.A. spiller deres alternative pop ud fra scenekanten (også på Arena) kl. 18:30, så her kan man lige nå et aftenmåltid mellem de to koncerter.
 
Og så er vi nået til dagens sidste – ihvertfald programsatte koncert – mere hip hop, men denne gang i en nyere stil; Pusha T på Avalon.

 

Lørdag bliver en ultratravl dag. Heldigvis kan jeg sove længe, da min første koncert først er kl. 16:30. Her er det Jenny Wilsons alternative svenske popmusik der skal lyttes til på Arena inden turen går videre de genopståede danske 90’er grunge-helte Psyched Up Janis kl. 17:00 på Orange.

 
Så er der nogle timers pause hvor man passende kan oplade batterierne til aftenens travle program. 22:30 betræder Sheffield drengene Orange scene og giver os sikkert hit på hit fra deres efterhånden 12 år lange karriere.
 
Allerede en halv time senere – kl. 23:00 på Pavillion – spiller amerikanske The Men klassisk US rock’n’roll. 23:30 er der tung doom rock på Gloria scenen med Chicago-bandet Drug Honkey.
 
Ved midnatstide skal danseskoene snørres ved Apollo scenen hvor Dengue Dengue Dengue fra Lima i Peru spiller deres blanding af elektronisk psykedelica med reggaesamples ind over.
 
Klokken 01:00 trækker lyden af Major Lazer fra Orange scene i danseskoene.
 
 
 
Når man får behov for en pause fra dansen kan man smutte over til Pavillion scenen og høre lidt noise rock fra Hookworms – de starter kl. 01:30.
 
Aftenen slutter kl. 02:30  med amerikanske Sleigh Bells. Det er hard pop med guitar og den karismatiske Alexis Krauss i front, det er på Arena.

Søndag kommer til at være en stille og rolig dag, og mon ikke det er det man har behov for? Starter kl. 16:00 på Avalon med A$AP Ferg – amerikansk rapper med Shab-shabba-Ranks i i vokabularet.

Kl. 18:00 spiller Kasabian op foran et forhåbentlig solbadet publikum foran Orange.

 
Stevie Wonder sørger for at lukke festivalen med maner kl. 20:30. Og så er det tak for i år – hjem og sove.
 
 
 
 

asferg

 
 
Herunder kan du se mit program i en lidt mere overskuelig skematisk form. Håber du kan bruge denne lille oversigt som inspiration, til at stykke din egen Roskilde Festival sammen. Vi ses blandt publikum, i baren eller i en af de mange gode madsteder derude … 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TiRSDAG
Kl. 17:00 – Kindred Fever, Norge – Rising (White Stripes)
Kl. 21:30 – Förtress, Danmark – Rising (Classic Hard Rock, Datsuns, Mötorhead)
 
TORSDAG
Kl. 17:30 – Earl Sweatshirt, USA – Avalon (OFWGKTA-agtigt)
Kl. 18:30 – Electric Wizard, UK – Arena (Metal ala Black Sabbath)
Kl. 22:00 – Rolling Stones, UK – Orange (Rock)
 
FREDAG
Kl. 13:30 – Phil Anselmo, USA – Arena (Pantera)
Kl. 15:00 – Les Claypool, USA – Avalon (Primus bassist)
Kl. 15:30 – Diliated Peoples, USA – Arena (Classic Hip Hop)
Kl. 18:30 – Haim, USA – Arena (Alternativ Pop)
Kl. 19:00 – Pusha T, USA – Avalon (OFWGKTA-agtigt)
 
LØRDAG
Kl. 16:30 – Jenny Wilson, Sverige – Arena (Alternativ Pop)
Kl. 17:00 – Psyched Up Janis, Danmark – Orange (Grunge)
Kl. 22:30 – Arctic Monkeys, UK – Orange (Rock’n’Roll) 
Kl. 23:00 – The Men, USA – Pavillion (Classic American Rock’n’Roll)
Kl. 23:30 – Drug Honkey, USA – Gloria (Tung Doom)
Kl. 24:00 – Dengue Dengue Dengue, Lima Peru – Apollo (Elektronisk Psykedelika, Reggae, Samples)
Kl. 01:00 – Major Lazer, USA – Orange (Dance/Reggae/Sample)
Kl. 01:30 – Hookworms, – Pavillion (Noise Rock)
Kl. 02:30 – Sleigh Bells, USA – Arena (Hard Pop)
 
SØNDAG
Kl. 16:00 – A$AP Ferg, USA – Avalon (Shab-shabba-Ranks)
Kl. 18:00 – Kasabian, UK – Orange (Rock’n’Roll)
Kl. 20:30 – Stevie Wonder, USA – Orange (Funky Stuff)
 
 
 
Billeder lånt fra Roskilde festival, kunstnernens hjemmesider og facebook
 

 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto