“Det kunstneriske møde” på Galleri LABR, Roskilde Gasværk

Det er Eta Albihn og Carsten Dahl der begge har et abstrakt udtryk. På meget forskellig vis udtrykker de sig i en form, som supplerer, spiller op, spiller sammen og udfordrer…

Fernisering d. 16. August kl. 13-16 udstillingen fortsætter til onsdag d. 3. september.

Det er et par rutinerede kunstnere, som hver især kommer med en nogle rigtig stærke værker. Vi skal glæde os til Carsten Dahl´s koloristiske holdninger som skaber positive stemninger og de rustikke materialer som Eta Albihn bemaler i flor lette lag.
De 2 kunstneres møde bliver helt sikkert en stor oplevelse.

Kunstneren Carsten Dahl har gennem snart 20 år arbejdet med maleriet som hovedbeskæftigelse. Han er dedikeret fan af det klassiske oliemaleri, og han udforsker til stadighed nye muligheder i den 2- dimensionale flade. Hans billeder rummer en slags urolig søgen, måske efter det harmoniske øjeblik. I det abstrakte udtryk genkendes figurative elementer, der ligger mere op til spørgsmål end svar.

“Et par refleksioner over Carsten Dahl´s malerier…

Selvom han foretrækker at læse romaner, måske et digt i ny og næ , går han for det meste uden om Novellen… Ikke desto mindre skal Carsten´s værker opleves som en slags noveller.” Historier i en ‘afgrænset’ form. Som i novellen, uden egentlig start og slutning, og så alligevel med lag der åbner og lukker sig om en fortælling.

Eta Albihn er født i Sverige og har haft en lang karriere på den Svenske og internationale kunst scene.Hun er i dag bosat i Danmark. Eta har flere censurerede udstillinger bag sig, og er repræsenteret på diverse kunstmuseer, bla. Malmø Museum.

Eta arbejder ofte på rustikke materialer, med flere lag af bemalede materialer, i 3 dimensioner. Der er tale om en fin fornemmelse for det underspillede og følsomme. De fleste af hendes værker indeholder skjulte spor af tiden og livet.

Hun er på en måde en detaljeret minimalist… Der hvor det hele pludselig kommer til syne mellem lagene er der tusindvis af detaljer men de smelter sammen i en flade af ro.

Galleri LABR
Vindeboder 1
4000 Roskilde
www.gallerilabr.dk

Fernisering d. 16. August kl. 13-16 udstillingen fortsætter til onsdag d. 3. september.Galleri LABR

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto