Roskilde Festival starter tidligere

Roskilde Festival har de senere år måtte opservere at festivalgæster begyndte at pakke sammen og tage tidligt hjem på sidstedagen søndag.

For år tilbage kunne man fastholde mange festival gæster ved, at kunne præsentere populære musiknavne netop søndag aften. Men tiderne har ændret sig på den europæiske musikscene.

”Vi har oplevet, at vi må give afkald på nogle rigtig attraktive kunstnere, fordi mange af de store internationale festivaler typisk ligger i weekenderne og derfor har bud efter kunstnere på de samme tidspunkter.

Ved at bringe onsdagen i spil får vi en række bookingmæssige fordele, som vores publikum vil nyde godt af i fremtiden.” siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Målet er at kunne afslutte den ugelange festival med et brag, mens deltagerne er på toppen og sammen i et intenst fælleskab og dermed skabe en mere sammenhængende og fuldendt oplevelse. Det er der helt sikkert mange der vil være glade for.

Måske skaber det nye udfordringer

Den hårde konkurrence blandt europas festivaller i netop denne periode trækker priserne i vejret på de attraktive kunstnere. Med denne udfordring som udgangspunkt, giver det god mening at flytte Roskilde festival et døgn frem men det kan skabe andre udfordringer.

Det er måske ikke helt uden betydning, at en lang række festivalgæster nu skal tage en ekstra dag ud af deres i forvejen kostbare ferie eller afspadseringstimer. Vi må se til næste år hvordan det hele kommer til at forløbe.

Den bedste nyhed

Den gode nyhed er, at hvis du skal på arbejde mandagen efter, kan du med sindsro tage hjem søndag og crashe på sofaen med tømmermands tv.

Den bedste nyhed er dog, at det lader til at Roskilde Festival endelig har som mål, at kunne præsentere attraktive kunstnere hen over alle festival dagene. Det giver store forhåbninger til Roskilde Festival 2015! ;o)

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto