Lokal Red Barnet forening

Dette skal sikre udsatte børn gode og givende oplevelser sammen med deres forældre i et positivt fællesskab. Men som det ser ud nu, har klubben ikke mulighed for at hjælpe så mange som de gerne vil.

Klubben er et godt og tiltrængt pusterum for udsatte børn, så de får mod på at opsøge nye venskaber. Men antallet af frivillige har desværre medført, at der i øjeblikket kun er plads til 5 familier.

”Børn har brug for oplevelser, som sikrer et afbræk i hverdagen og stimulerer sanserne og lysten til at lære og udvikle sig. Det handler om noget helt grundlæggende, som også er en del af FN´s børnekonvention, nemlig børns ret til udvikling og fritid” påpeger Pernille Hartington, der står i spidsen for Oplevelsesklubben.

For at give oplevelsesklubben luft under vingerne, inviterer Red Barnet alle interesserede til et

infomøde torsdag d. 18. september kl. 17.30 i Byens Hus, Stændertorvet 1.

Og der har allerede nu været en håndfuld positive tilbagemeldinger. Målet er, at 20 nye frivillige kan bakke op om klubbens oplevelsesture. Hvis det lykkedes, kan klubben invitere op til 9 nye familier ind i klubben.

”Vi har et godt samarbejde med socialrådgivere, sundhedsplejersker og institutionsledere i kommunen. De ved hvor skoen trykker rundt omkring i de små hjem og kan bygge broen til vores oplevelsesklub.

Og vi ved at der er virkelig mange familier, der kunne have brug for nærværende frivillige med lyst til at gøre en forskel” siger Alexander van Deurs, der er frivilligkonsulent for Red Barnets 11 lokalforeninger i region Sjælland.

Pernille og resten af frivilliggruppen har planlagt 3 ture resten af året:

”Vi skal i biffen d. 28/9, en tur til Hedeland hvor der er masser af legemuligheder og god plads til at gå på opdagelse og vi mødes sidste gang d. 23/11 for at julehygge og med flere frivillige, håber vi på at kunne arrangere 8-10 nye ture næste år”.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto