Kan kvindefodbold nå herrefodboldens niveau?

Derfor vil kvindefodbold nok aldrig blive lige så stort som herrefodbold!

Men er det nu den sande virkelighed? For siden 1988 er antallet af pigefodboldspillere under 18 år steget med 75 % og herhjemme er Kvindefodbold nu registreret som den hurtigst voksende idrætsgren. Så det er ikke mangel på interesse for kvindefodbolden der gør, at de ikke har nået herrernes niveau. Der er masser af piger/kvinder som interesserer sig for fodbold.

DBU har en ambition om at gøre fodbold til Danmarks mest populære idrætsgren både blandt piger og kvinder herhjemme og de er faktisk rigtigt godt på vej og de hjælper klubberne med selve fodbolden, teknik og fodboldforståelse.

Så mon ikke forhindringen ligger et andet sted!

Økonomien kan have en del at sige. Vi har talt med DBU, som oplyser hvad kvindelandsholdet i 2013 til EM, fik af bonusser. Kvindelandsholdet fik i alt 15.000 kr. per spiller i bonus efter deres semifinaleplads ved EM i 2013 (5.000kr. for at nå kvartfinalen, 10.000 for at nå semifinalen). I alt 35.000 hvis de vandt finalen eller 25.000 for at nå finalen.

For at sammenligne med hvad herrerne tjente, skrev vi ligeledes til DBU. De havde desværre ikke havde mulighed for at svare da talsmanden for A – landsholdet var til kampene mellem Albanien og Portugal.
Dog kan vi med sikkerhed sige at beløbet for bonusser for mænd er større end kvinderne.

Lidt sjov statistik

Katrine s. Pedersen blev kåret til årets kvindelige fodboldspiller i b.la. 2013. Hun har spillet i alt 229 landskampe hvilket er 81 flere kampe end Peter Schmeichel, en utrolig flot bedrift – men hvor mange nikker genkendende til hendes navn?

Mest af alt har de danske fodboldkvinder brug for en sportslig succes for at vinde tilskuerenes interesse. Der skal mere spot/fokus på kvindefodbolden i medierne for, at nå herrernes niveau, via mere succes vil kvindefodbold få en tiltrængt imageændring.

Find fodboldklubber i nærheden af hvor du bor. Gå på DBU’s hjemmeside. Nede i bunden til højre kan du søge efter din by. DBU.dk

Fra avisen vil vi gerne opfordre de lokale til at støtte sporten.

Link til et par af klubberne i lokalområdet.

hvalsoeif.dk
saaby-fodbold.dk
borupfodbold.dk
vindinge-if.dk
roskilde-kfum.dk
vorfrueif.dk

DBU har en ambition om at gøre fodbold til Danmarks mest populære idrætsgren både blandt piger og kvinder herhjemme Mest af alt har de danske fodboldkvinder brug for en sportslig succes for at vinde tilskuerenes interesse.

 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto