Hør vikingesagn i nattemørket

Lad fantasien få frit spil i tusmørket fredag den 17. oktober, hvor højrøstede vikinger en hel aften udfolder dramatiske og sjove fortællinger om vikingernes verden, nordiske guder og de lokale sagnkonger. – Gæster kan forvente en spændende og stemningsfyldt oplevelse af at leve sig ind i fortællingens verden, som er en af de vigtigste kilder til forståelsen af, hvordan vikingerne tænkte og så på sig selv, fortæller formidlingsansvarlig for Sagnlandet Lejre, Ane Damgaard Jepsen. Allerede klokken fem kan publikum samle sig omkring bålet, når de første sagn rulles ud, mens solen går ned. Man kan hører fortællinger helt indtil klokken ti, ligesom der hele aftenen vil der også være mulighed for at udforske Sagnlandet Lejres vilde efterårslandskab efter lukketid. Båldal, butik og cafekiosken vil også være åben for trængende.

Guf for den voksne historienørd

‘Fortællinger i natten’ er en del af efterårets Sagnkongefestivalen med børneslag, våbenværksted og vikingemad. Der fortælles historier i både Langhuset i Lethra og i Regnars Krigerlejr, og der er underholdning både for de helt små og de helt store. Alt sammen med fokus på Lejres egen særlige sagnkongehistorie. – Vi viderefører på den måde en 1500 år gammel tradition fra egnen, og fortsætter det, der formentlig er forgået her i Lejre. For før de rent faktisk blev skrevet ned, blev sagn og myter fra vikingetiden i mange år blot viderefortalt, siger Ane Damgaard Jepsen.

Børnevenlig fortælling om Beowulf

Børn kan blandt andet glæde sig til en særlig børnevenlig udlægning af fortællingen om Beowulf, mens den voksne historienørd kan glæde sig til en fortælling om kilderne til vikingernes sagn og myter. Hvor meget af den oprindelige fortælling er egentlig holdt i live, hvad er siden blevet fyldt på, og hvad siger kilderne egentlig? ‘Fortællinger i natten’ kan opleves fra klokken 17.00 til klokken 22.00 den 17.oktober. Arrangementet er en del af Sagnkongefestivalen, som løber hele efterårsferien fra den 11. oktober til den 19. oktober. Før klokken 17.00 er der derfor almindelig entre, mens det koster 65 kroner uanset alder efter klokken 17.00. Mere info: www.sagnlandet.dk.
Historiefortællingen leveres af Sagnlandets egne vikinger med stor indlevelse og fægtende armbevægelser.Det kan være svært at forudsige humøret blandet de nordiske vejrguder. Det er derfor en god idé at medbringe de varme klæder for en sikkerhedsskyld.
Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto