86 % skifter til vinterdæk fra oktober

Vejret har været lunt og sensommerligt langt ind i oktober. Ikke desto mindre er danskerne allerede godt i gang med at skifte fra sommer- til vinterdæk, afslører en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, hvor 2.565 bilister svarer på, hvornår de skifter til vinterdæk.

9 procent kører uden vinterdæk

Ifølge tallene får 31 procent af danske bilejere vinterdæk på i oktober, mens 55 procent venter til november.

“Undersøgelsen understreger, at danskerne føler sig mere trygge med vinterdæk. Vinterdæk er vigtige, fordi de gør det lettere at styre og bremse hurtigt, hvis vejen er fyldt med sne og is. Når man i forvejen skifter dæk, anbefaler vi, at man også tjekker de andre ting på bilen, som er ekstra udsatte, når det bliver koldt.

Både brugte biler og mange af de nye mikrobiler er udsatte i forhold til rust. Derfor anbefaler vi, at bilister tænker præventivt og får et professionelt tjek af bilens tilstand – en RustAttest – og om nødvendigt rustbeskyttet bilen,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Fem procent konverterer til vinterdæk i december, mens ni procent af undersøgelsens deltagere svarer, at de slet ikke skifter dæk.

80 procent får rusttjek

Undersøgelsen fortæller endvidere, at hele 80 procent af bilisterne får kontrolleret bilen for rust hvert eller hvert andet år. Det er et højt tal, fortæller Applus Bilsyn, men afslører også, at danskernes biler er rustudsatte i de kommende måneder:

“Langt de fleste rustskader sker i løbet af vinterperioden. Det er på dette tidspunkt, hvor biler kører rundt i sne, fugt og salt, at rusten opstår. Herudover er der ekstra meget grus og is på vejene, hvilket kan rive huller i eller på anden vis skade den beskyttende belægning på bilernes undervogn og i de mange hulrum. Det er især her, at bilerne ruster,” siger Per V. Rasmussen.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto