Historisk trampetur gennem Sagnlandets stisystemer

Jepsen søndag den 26. oktober inviterer på tur mellem efterårsbladene.

Sagnlandets 43 hektar store landskab er overstrøet med stier. Nogle brede og nogle smalle. Nogle nye og nogle gamle. En del har været der længere end Sagnlandet selv. Det fortæller Ane D. Jepsen der er arkæolog og formidlingsansvarlig i Sagnlandet Lejre:

Knap 10 km stier og veje

Sagnlandet er gennemløbet af mere end 12 forskellige stier og veje. Nogle veje er gammel landevej, kirkevej eller bondesti. En er endda en gammel smutvej til en ulovlig smugkro, mens andre igen er en del af allé systemet omkring Ledreborg Gods og giver os indblik i landskabet omkring herregården som det så ud tilbage 1700-tallet, siger hun og fortsætter:

-Andre af stierne fører forbi Sagnlandets rekonstruerede miljøer fra oldtiden til landbotiden og rummer historier om både livet og døden i 8000 år. Hvad stierne hver især fortæller kan man høre mere om søndag den 26. Oktober når Ane Dangaard Jepsen inviterer på en  særlig efterårstrampetur fyldt med gode historier og knap 10 kilometer under fodsålerne.

Praktiske oplysninger:

Mødested & pris: Turen varer fra kl. 13.00-15.00. Gæster kan møde op ved Sagnlandets butik 12.45, hvor der åbnes for toiletterne og modtages kontant betaling for turen. Turen slutter igen samme sted. Pris for voksne 65 kr. (for børn 45 kr. – men turen frarådes for børn under 12 år.) Sagnlandet er kun åbent for deltagelse i turen. øvrige huse, miljøer, café og butik er ikke åbent.

Terræn:

Turen går både af grusveje, stier og trampestier og henvender sig derfor ikke til gangbesværede, klapvogne eller barnevognen – til gengæld byder dagen på en god lang gåtur med sved på panden og knap 10 km under sålerne.

Forfriskning:

Ved turens afslutning byder Sagnlandet på en gratis kop kaffe eller the.

Se mere om turen på www.sagnlandet.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto