Fra Zambia til Roskilde

Besøget er en del af Børnenes U-landskalender, som i år går til et stort Plan-projekt i Zambia.

Musiker Karen Mukupa er ikke bare født i Zambia, hun har stadig familie i landet og kender det indgående gennem talrige rejser. Derfor er hun også den perfekte ambassadør, når hun på vegne af Plan Danmark i efteråret tager på skolebesøg. Med musikalske foredrag, fotos og video gør hun Zambia levende for elever i 0. til 4. klasse.

”Jeg håber, at foredragene kan lære danske skoleelever, at afrikanske børn er seje og stærke. Mange forestiller sig, at børnene i Afrika har huller i tøjet og fluer i øjnene. Men i virkeligheden er der ikke den store forskel på danske børn og børn i ulandene. De leger og drømmer om det samme – det er bare mulighederne, der er forskellige.”

Overskuddet fra Børnenes U-landskalender 2014 går til Plans projekt der hjælper fattige børn i Zambia til at få en bedre skolegang.

Karen Mukupa rejste i foråret til Zambia sammen med musikkollegaen Thomas Buttenschøn, hvor de besøgte Plans projekter i landet. Her indsamlede de materiale til de i alt 80 foredrag landet over, hvor danske skoleelever blandt andet skal balancere med en vanddunk på hovedet og synge zambiske børnesange.

I forbindelse med Børnenes U-landskalender udgiver Danida et omfattende undervisningsmateriale om årets projektland. Op mod 80.000 elever får Zambia på skoleskemaet i løbet af det næste halve år.

Plans foredrag ligger i tråd med Danidas materiale, og det er skoler, der benytter materialet, der har fået tilbuddet om musikalsk besøg af dansk-zambiske Karen Mukupa og Thomas Buttenschøn.

Læs mere på www.plandanmark.dk og http://2014.u-landskalender.dk/

Bliv ven med Roskilde nyheder på facebook

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto