Sagnlandet Lejre åbner for julekalenderkulisse

Den er optaget i Sagnlandet Lejre og følger vikingen Røde, der efter et par lange hårde år til søs vender hjem fra plyndringstogt, og finder en forandret verden.

Mens han har været væk, har konen udskiftet Thor og Odin med den pivskid til Hvide Krist og i øvrigt pyntet hele hytten op til jul!

Hvordan julekalenderen er blevet til, og hvordan et rekonstrueret vikingetidshus tager sig ud iklædt glitter og moderne julepynt, kan man opleve i

weekenden den 6.-7. december

når Sagnlandet Lejre eksklusivt åbner op og inviterer folk bagom scenen for Zulus satiriske vikingejulekalender.

Se mere på www.sagnlandet.dk

-Som kulturinstitution med vægt på autentisk formidling af vores fælles fortid gav det naturligt anledning til mange overvejelser at lade en tv kanal pynte en vikingerekonstruktion med kræmmerhuse og moderne juleglitter, fortæller arkæolog og direktør i Sagnlandet Lejre Lars Holten.

Om juleglitter og satirisk humor i ægte Zulu stil er krogen der i endnu højere grad kan få sat vikinger og kulturhistore på dagsordenen hos den almindelige dansker vil vise sig.

I Sagnlandet venter man spændt på at se om julekulissen trækker nysgerrige gæster til:

-Vi har i Sagnlandet valgt at åbne op for kulissen, invitere folk indenfor, stille vores valg til debat og til fulde udnytte den chance vi har fået for at formidle vores viden om vikingetiden.

Foruden udstillingen af julekulissen er der hele weekenden masser af oplevelser.

Er man til ren vikingetid kan man hele weekenden møde arkæolog og smed Mads Jylov der knokler i smedjen for at lægge sidste hånd på en rekonstruktion af både en økse, et spyd og en hjelm fra vikingetid.

I resten af Sagnlandet bliver der fejret jul som på landet i 1800-tallet, og med smugkro og aktiviteter i de mange bindingsværkshuse er fyldt med juleværksteder hvor børn og voksne kan få hænderne i alt fra bivokslys til bolsjemasse.

Fejr gammeldags jul med Sagnlandets landbobønder

Sagnlandet Lejre slår dørene op til tre weekender med julehygge, aktiviteter og gratis entré. Sammen med Sigrid byder hun

den 29.-30 november, den 6.-7. december og den 13.-14. december

på hjemmebagte pebernødder, varm saft og lun øl med smørklat, mens spillemanden spiller op til julesang og dans.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto