Paul McCartney til Roskilde Festival

Det sker med en koncert på årets Roskilde Festival lørdag den 4. juli. Koncerten bliver Paul McCartneys eneste europæiske festivalshow denne sommer.

Det sker med en koncert på Roskilde Festivals Orange Scene lørdag den 4. juli, som bliver Paul McCartneys eneste europæiske festivalshow i sommeren 2015 – og hans første optræden på en festival i Europa i fem år.

Dermed bliver det første gang nogensinde, at Roskilde Festivals gæster får chancen for at synge med på klassikere som ‘Get back’, ‘Hey Jude’, Helter Skelter, ‘Let It Be’, ‘Eleanor Rigby’ og ‘Live and Let Die’ i selskab med ophavsmanden til de eviggyldige perler fra pophistorien.

Generationer mødes foran Orange Scene

Paul McCartney har senest turneret i USA, Sydamerika og Asien med sin roste ’Out There’-turné, der fejrer McCartneys mere end 50 år lange karriere som solokunstner, som medlem af Wings og naturligvis som medlem af The Beatles.

To millioner mennesker verden over har allerede oplevet ‘Out There’ siden turnéens start for 18 måneder siden. Nu vender Paul McCartney endelig tilbage til Europa og bringer dermed turnéen til Roskilde Festival.

Paul McCartney selv siger om sommerens koncert på Roskilde Festival:

“Vi har ikke spillet på en europæisk festival i fem år, så vi glæder os til at tage vores show med til en festival så stor som Roskilde til sommer. Jeg har hørt, at festivalen har en helt fantastisk stemning, så vi glæder os til selv at mærke den. Det er ved at være længe siden, vi sidst har været i Danmark, så I kan godt begynde at gøre jer klar til at rocke!”

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

”Vi er sikre på, at Paul McCartney vil levere et fuldstændig forrygende show, der vil ramme lige i hjertet på tværs af de generationer, der kommer til at mødes foran Orange Scene. Han er i absolut topform i øjeblikket, og han medbringer et band, som han har spillet sammen med i de sidste 13 år, og naturligvis et bagkatalog bestående af nogle af de mest elskede pop- og rocksange nogensinde skrevet.”

”Paul McCartney har netop turneret i USA og Sydamerika, hvor setlisten hver gang har sneget sig op på næsten 40 numre fra hele karrieren. De amerikanske anmeldere har skrevet om et ’hitpakket marathon-extravaganza’ og en ’tre timers triumf’. Så vi afsætter al den tid på Orange Scene, som han overhovedet får brug for. Og vi ser selv frem til en koncert, der bliver mindst lige så rørende, som den bliver medrivende.”

”Når Paul McCartney indtager Orange Scene til sommer, har han lige fejret sin 73-års fødselsdag. Og alligevel ser vi, at superstjerner som Kanye West og Rihanna står i kø for at samarbejde med ham, og han bliver konstant fremhævet som en afgørende inspirationskilde for nye generationer af musikere. Så vi er stolte over, at en så skelsættende kunstner som han har valgt at spille hos Roskilde Festival. På den måde får en ny generation af musikelskere, der aldrig har oplevet ham live, endelig chancen for at stå ansigt til ansigt med rendyrket musikhistorie.”

Paul McCartneys seneste pladeudgivelse er albummet ’New’ fra 2013.

Hvor, Hvornår, Hvordan kommer jeg med?

  • Roskilde Festival varer 8 dage mellem lørdag 27. juni og lørdag 4. juli
  • Partout-billetter til Roskilde Festival koster 1940 kroner (ekskl. gebyr)
  • Et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 980 kroner (eksk. gebyr)

Billetter kan købes på roskilde-festival.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto