Sagnkongejagt fusionerer motion og kulturoplevelse

Jagten – gennem historien, er en jagt på Sagnkongerne – Kæmp for kneb, krig og kærligheden med Vikingekongen Gram – Sådan lyder overskriften når

Sagnlandet Lejre den 9. og 10. maj

slår dørene op til en helt særlig oplevelse. Sammen med 13 andre kulturinstitutioner på Sjælland deltager Sagnlandet Lejre i konceptet ‘Jagten – gennem historien’, der er startet af kulturorganisationen Golden Days.

Formålet er at trække 6-12-årige væk fra tv og computerskærm og ud for at opleve historien på tæt hold på slotte, museer, klostre og i underjordiske bunkere.

I Sagnlandet Lejre er der i år fuld fart på jagten når familier sammen kan tage benene på nakken og begive sig ud over stejle bakker, dybe skove og gennem skumlemoser – alt sammen for at hjælpe Vikingekongen Gram med at sejre på slagmarken og vinde dejlige damers hjerter.

Arkæolog og formidlings ansvarlig Ane D. Jepsen fortæller:

“Deltagerne vil undervejs få testet deres evner som vikingekrigere gennem barske prøvelser: Bueskydning, spydkast, skjoldføring, stenkast og køllebask.”

Men Jagten på Sagnkongerne udfordrer ikke kun fysikken – der er også masser af motion til de små grå:

“Under løbet skal man hjælp af kløgt og snilde skal snige sig uset forbi den grumme Jætte, regne ud hvordan man besejrer Svenskerkongen og vinder den smukke Prinsesse Grå.”

Jagten på Sagnkongerne er blevet til i et samarbejde mellem Sagnlandet Lejre, Lejre kommune og kulturinstitutionen Golden Days. Billetter til det historiske motionsløb kan købes online.

Læs mere på Jagten gennem historiens hjemmeside.

 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto