Lavere risiko for indbrud med disse 10 tips

Se listen over de sikringsmetoder, der kan holde indbrudstyve på sikker afstand – og læs de ligegyldige tricks, der blot giver tyven blod på tanden.

Flere af de diskuterende tyveknægte nævner også de metoder, der ikke virker.

Nyttige og ligegyldige tricks for boligejere

  1. ‘Pas på hunden’ – skiltet er nytteløst – Indbrudstyve lader sig ikke skræmme af de klistermærker, der ofte sidder på hoveddøre som en advarsel om, at der på dørens anden side vogter en farlig hund. ‘Jeg kom engang ind i et hus gennem en hundelem’, skriver en indbrudstyv på Reddit.
  2. Lille og larmende hund er bedst – En langfingret tyveknægt har gjort sig følgende erfaringer: ‘Folk tror ofte, at store hunde er mest afskrækkende, men for det mest undgår jeg de små og irriterende hunde, der aldrig holder op med at gø’.
  3. Vent til du kommer hjem – Undlad at skrive på Facebook, at du snart skal ud at rejse. Læg først feriebillederne ud på nettet, når du er kommet hjem.
  4. Gammelt tricks virker ikke – En indbrudstyv går bevidst efter de hjem, der højlydt og lysende prøver at signalere, at der bag murene er livlig aktivitet: ‘Jeg vælger tit de huse, hvor ejerne benytter sig af latterlige tricks. Masser af tændt lys. Et fjernsyn med volumen skruet helt op selv klokken to om natten LOL’
  5. Hop i taxaen lidt væk – En tidligere eller nuværende indbrudstyv har vist arbejdet tæt sammen med de lokale taxachauffører. Vedkommende har delt følgende tip til husejere: ‘Visse chauffører er i ledtog med indbrudstyve, og de fortæller dem om tomme huse, hvor beboerne er studerende, der er taget til fest. Få taxaen til at hente dig tæt på dit hjem – ikke lige ved det’
  6. Tyv fanget på webkamera – I diskussionstråden på Reddit deler en indbrudstyv følgende anekdote: ‘Jeg kendte engang en fyr, der blev snuppet. Inde i et hus gik han forbi et webkamera, og han endte med at komme i nyhederne i fjernsynet,’ skriver tyven, der opfordrer folk til at have synlige kameraer både inde og ude.
  7. Havemøbler kan få tyven i vejret – Lad være med at have stole stående i baghaven. Havemøblerne kan gøre det lettere for indbrudstyve at kravle ind ad vinduer.
  8. ‘Kun junkier frygter lyssensorer’ – En tyv bidrager med følgende tip: ‘Bevægelsessensor til udendørs belysning. De er kun et mindre irritationsmoment. Vil kun skræmme de hjernedøde junkier’
  9. Gør værdifulde ting usynlige – Har man en kæmpe fladskærm bør det placeres i hjemmet på sådan en både, at skærmen ikke er synlig fra gaden. Sådan skriver en indbrudstyv, der forklarer, at man heller ikke bør stille ens bærbare computer ved et vindue i stuehøjde.
  10. Bliv venner med naboerne – ‘Få et godt forhold til dine naboer, så de ved noget om, hvem der burde være i dit hjem.’

Artikel fra Dagens.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto