Roskilde Festival donerer over 1 million kroner til julehjælp

Organisationer som Røde Kors, Foreningen Grønlandske Børn og Ungdommens Røde Kors er blandt modtagerne af i alt 1.150.000 kroner fra Foreningen Roskilde Festival.

Over 100.000 deltagere købte i år en billet til Roskilde Festival og festede gennem otte dage i musikkens og fællesskabets tegn.

Og her i juletiden bliver sommerens festligheder omdannet til velgørenhed, for Foreningen Roskilde Festival udlodder sit økonomiske overskud ubeskåret til humanitære og kulturelle formål. Roskilde Festival donerer nemlig en andel af overskuddet til organisationer, der arbejder aktivt med at skabe bedre livsvilkår for socialt udsatte.

Derfor modtager 10 forskellige organisationer i Danmark i alt 1.150.000 kroner, og pengene går især til ensomme og socialt isolerede børn og unge.

Røde Kors kan sammen med Avnstrup Asylcenter arrangere en festlig aften med mad og koncert for 300 unge flygtninge bosiddende på asylcentre på Sjælland, mens Foreningen Grønlandske Børn kan invitere børn og deres forældre til juletræsfester i fire større danske byer.

Spilopperne, der drives af Ungdommens Røde Kors, modtager midler til juleaktiviteter for børn og unge på 15 kvindekrisecentre, mens Kofoeds Kælder kunne invitere 60 unge hjemløse på biograftur og middag i selskab med hinanden.

Det samlede donationsbeløb på 1.150.000 kroner fordeles mellem disse 10 organisationer:

Røde Kors (Asylcenter Avnstrup)
Foreningen Grønlandske Børn
Spilopperne (Ungdommens Røde Kors)
Kofoeds Kælder
INSP!
Fundamentet
Frelsens Hær
Børnenes Kontor
Kafe Klaus
Mødrehjælpen

Bestyrelsesformand i Foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen, siger:

”Det er blandt andet unge asylansøgere, børn fra kvindekrisecentre og unge hjemløse, der får gavn af Roskilde Festivals overskud her i december. Vi vil gerne bidrage til at skabe samvær og fællesskab for især udsatte unge og børn, så pengene er gået til aktiviteter som juletræsfester, middagsselskaber, koncerter og biografture, som er trygge og hyggelige oplevelser. Og på den måde har festivalens gæster og frivillige bidraget til at gøre julemåneden en smule hyggeligere for andre, der har brug for en ekstra håndsrækning.”

Roskilde Festival skabes af frivillige ildsjæle og er 100 % non-profit. Alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål af Foreningen Roskilde Festival. Siden begyndelsen i 1970’erne har Roskilde Festival genereret over 225 millioner kroner til udlodning.

Bliv ven med Roskilde nyheder på facebook lige her >>>

 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto