Det mest mættende morgenmad til dit barn

De fleste morgenborde hos Familien Danmark bugner af brød og boller eller havgryn og müsli. Selvom disse madvarer kan være sunde bud på dagens vigtigste måltid, så er der en vigtig ting, der mangler på bordet.

Det er æg. For æg til morgenmad giver en bedre mæthedsfornemmelse end fx havregrød og müsli og er derfor oplagt at byde ungerne, inden de skal i institution eller skole. Det skriver The Independent.

Den viden stammer fra forskere fra University of Pennsylvania School og Nursing, som har undersøgt 40 børn i aldren 8-10 år, der har spist æg eller grød eller müsli til morgenmad. Ved hjælp af dagbogsnotater om kost og motion fra forældrene, er det blevet tydeligt for forskerne, at de æggespisende børn var mindre sultne til frokost ende de børn, der havde fået havregrød og müsli til morgenmad.

Disse resultater er vigtige i forhold til børn og overvægt, påpeger en af forskerne bag undersøgelsen, professor Tanja Kral.

– Det er rigtig vigtigt, at vi identificerer bestemte typer af mad, som kan hjælpe børn til at føle en større mæthed og moderere deres kalorieindtag. Særligt hos de børn, der er tilbøjelige til at veje for meget, siger Tanja Kral til The Independent.

 

Kilde: Dagens.dk

 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto