Fårefødsler og forår i fuldt flor

Eller, faktisk er det kun omkring to tredjedele, der er rigtigt brede om maven, og selv de har ret til at være fornærmede over fedmeanklagen.

Små nuttede lam

Maverne er nemlig ikke fyldt græs – men med lam. Det fortæller Sagnlandet Lejres dyrepasser Mia Carlsen, der glæder sig til at være med på sidelinjen, når fårene i løbet af de næste uger sætter næste generation i verden.

Pt. er der allerede kommet 10 små lam, men resten af fårene går stadig utålmodigt rundt og venter, siger hun med et lille grin, og fortæller, at hun har tænkt sig at udnytte ventetiden konstruktivt. Derfor inviterer hun søndag den 24. april til en helt særlig trampetur til Sagnlandet Lejres backstageområder, hvor man kan få lov til at hilse på de små nye dyrebørn

Det at se nyfødte og meget unge dyr er noget særligt for de fleste. Oplevelsen er fyldt med en primitiv livsglæde, der kan gøre selv granvoksne mandfolk helt rørte, fortæller dyrepasseren.

Derfor er hun da heller ikke i tvivl om, hvad der bliver højdepunktet på turen rundt blandt Sagnlandets Lejres dyr. De små lam, deres mødre og resten af de højdrægtige får bliver det, som folk kommer til at huske, siger Mia Carlsen og fortæller, at dyrene fordriver det sidste af ventetiden i en fold, der ligger inde mellem Sagnlandet Lejres driftsbygninger.

Hvor mange af fårene, der har født inden søndagens trampetur, vil den dyrekyndige dog ikke gætte på. I stedet opfordrer hun folk til at komme og tælle efter.

Praktiske oplysninger:

Mødested & pris:
Turen varer fra kl. 13.00-15.00. Gæster kan møde op ved Sagnlandet Lejres butik kl. 12.45, hvor der åbnes for toiletterne og modtages kontant betaling for turen. Turen slutter igen samme sted. Pris 65 kr. per person. (Turen er målrettet voksne.) Sagnlandet Lejre er denne dag kun åbent for deltagelse i turen. Øvrige huse, miljøer, café og butik er ikke åbent.

Terræn:
Turen går både ad grusveje, stier og trampestier og henvender sig derfor ikke til gangbesværede, klapvogne eller barnevognen – til gengæld byder dagen på en god lang gåtur med sved på panden og kilometer under sålerne.

Forfriskning:
Ved turens afslutning byder Sagnlandet Lejre på en gratis kop kaffe, the eller saft.

Se mere på: www.sagnlandet.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto