Kreative danske skolebørn

Go Creative der har fokus på drømme, kreativitet og entreprenørskab.

Ét er at drømme stort og sige sin drøm højt til andre – noget andet er at være i besiddelse af det mod og de kompetencer, som får mennesker til at handle og drømme til at blive til virkelighed.

Dét mod og de kompetencer er præcis, hvad Barndrømmens store nationale indsats Go Creative giver danske skolebørn.

Go Creative er allerede testet og gennemført af 31 skoleklasser i forskellige kommuner med stor succes. Derfor bredes Go Creative nu ud til endnu flere skoler i hele Danmark.

Og fra 2017 er det også muligt for færøske og grønlandske skoler at tilmelde sig Go Creative:
“De tilbagemeldinger, vi har fået fra skoler, der har gennemført Go Creative, er meget positive. Og det er med stor glæde, at vi kan fortælle, at 193 skoler fordelt over hele landet har meldt sig til med start efter sommerferien”, siger Dorthe Foged, der er stifter af Barndrømmen og står bag Go Creative.

Barndrømmen arbejder for, at alle børn uanset social, økonomisk og geografisk baggrund skal have adgang til kunstneriske fagområder i hverdagen og lære, hvordan de konstruktivt kan udnytte deres potentiale og deres drømme.
Kreativitet, innovation og entreprenørskab.

Go Creative er et undervisningskoncept skabt af et team af fagfolk, kunstnere og kreative konceptudviklere. Go Creative inviterer lærere og skolebørn i Danmark til at deltage i et kreativt og fagligt forløb, som bidrager til at udvikle børn til individer, der tør drømme, og som kan aktivere deres drømme.
Opgaverne i Go Creative bidrager til at styrke børn og unges handle-kompetencer og udfordrer dem personligt, så de på længere sigt bliver inspireret til at forfølge deres drøm.

Undervisningsforløbet består af moduler inden for kreativitet, innovation og entreprenørskab. Efter forløbet vil eleverne have konkret erfaring inden for de tre felter, idet de kastes ud i at visualisere, tegne, planlægge og virkeliggøre en af deres egne eller fælles drømme.
Drømmene bliver til kunstprojekt og kæmpe lysshow

På FN Børnekonventionens fødselsdag d. 20. november vil tusindvis af tegningerne fra de deltagende børn blive vist i et kunstnerisk lysshow der projekteres op på Københavns Rådhus og ved Rådhuspladsen.

Det er den britiske digitale kunstner Ross Ashton, der er kendt for sine digitale lysshow på regeringsbygninger verden over, der gennemfører kunstprojektet. Han stod også bag projektet ‘Face Britain’ i 2012. ‘Face Britain’ omfattede 200.000 britiske børn og blev projiceret op på facaden af Buckingham Palace.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto