Danmarks bedste mindre arbejdsplads hedder Daxiomatic

IT-virksomheden Daxiomatic i Roskilde blev tirsdag kåret som Danmarks bedste arbejdsplads.

Arbejdsglæde, frihed og lysten til at tage ansvar er de ingredienser, der skaber en god arbejdsplads hos it-virksomheden Daxiomatic. Kombinationen virker tilsyneladende. Tirsdag blev Daxiomatic med sine 37 medarbejdere udpeget som Danmarks Bedste Arbejdsplads af Great Place to Work i kategorien mindre virksomheder med 20 – 49 medarbejdere.
Daxiomatic har kontor i Roskilde og i Odense.

Det er rådgivnings- og konsulentvirksomheden Great Place to Work, der hvert år kårer Danmarks bedste arbejdspladser i tre kategorier på basis af en kulturprofil og især en anonym trivselsundersøgelse, i år blandt knap 30.000 medarbejdere i 128 danske virksomheder. Daxiomatic er med for første gang – og vinder.

Great Place to Works adm. direktør Ditte Vigsø siger:
”På en god arbejdsplads har medarbejderne tillid til ledelsen, de er stolte af deres arbejde og føler fællesskab med deres kolleger. Daxiomatic arbejder meget bevidst med at skabe en kultur, hvor medarbejderne har og tager ansvar for deres arbejdsområde og for virksomheden, og der ingen tvivl om, at en sådan uddelegering og tillid giver bonus i form af glade og engagerede medarbejdere.”

Glæde fylder meget
Daxiomatic er leverandør af såkaldte ERP-systemer, der sammenfatter og ordner alle administrationssystemer i en virksomhed. Virksomheden startede for kun seks år siden med en idealistisk idé om at ”gøre alle kunder glade”.

”Vores vision er at gøre alle kunder glade. Men kun glade mennesker kan skabe glade kunder. Derfor er personalepleje og udvikling et meget stort omdrejningspunkt for os. Og det er utænkeligt ikke at inddrage alle kolleger i beslutningerne, fortæller Pia Tasior, HR og Communications manager i Daxiomatic.

Noget tyder på, at det ikke er sidste gang, man hører til it-virksomheden. I år blev Daxiomatic også kåret som Gazelle-virksomhed af Dagbladet Børsen og vandt titlen som Danmarks bedste ERP-leverandør i Computerworlds Top 100-konkurrence.

Viser arbejdsmiljøet frem
Alle deltagende virksomheder har selv valgt at deltage i og betale for Great Place to Works undersøgelse og dermed få taget offentlig puls på arbejdsmiljø og intern trivsel.
I kategorien mellemstore arbejdspladser vandt Middelfart Sparekasse, som dermed sætter rekord ved at være på listen flest gange i træk, nemlig hvert år siden 2002.
I kategorien store arbejdspladser scorede revisionsfirmet Beierholm højest. For fjerde år i træk er Beierholm enten nr. 1 eller nr. 2 på listen.

Ens for alle virksomhederne på Great Place to Works liste er, at medarbejderne peger på gensidig tillid mellem ledelse og medarbejdere, et stort ansvar til medarbejderen og en professionel, etisk ledelse som hjørnesten bag tilfredsheden med arbejdspladsen.

Alle priser blev overrakt tirsdag aften ved en event i Cirkusbygningen i København.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto