Elinstallationer fra A til Z

– og her bliver han som svend. Han har løst serviceopgaver som lærling, men det er projektopgaverne,
han brænder for.

»Mange af mine elektrikerkollegaer kan godt lide at køre service, fordi opgaverne varierer fra
dag til dag. Det er anderledes for mig. Jeg kan godt lide projektopgaver, hvor jeg over en
længere periode er tilknyttet ét bestemt projekt. Man kan kalde det husinstallationer fra A til Z,« smiler Anders Just Jacobsen.

Med installationer fra A til Z mener Anders blandt andet el, edb, antenner, montering af eltavler og ABA – brandanlæg, uddyber han.

Da faget blev sjovt
Efter ca. et halvt år af sin læretid, hvor Anders som en del af sin uddannelse var tilknyttet EL:CONs serviceafdeling, kom han i tvivl, om det var rigtigt for ham at blive elektriker.

»Så blev jeg tilknyttet et projekt på Amager og kom under elektriker Jesper Nielsens ledelse.
Han gav sig god tid til at lære fra sig og gav mig selvstændige opgaver. Pludselig syntes jeg, at faget blev sjovt, fordi opgaverne var mere mig.Og jeg følte, at jeg var en vigtig del af virksomheden,« forklarer Anders.

Jesper Nielsen er også pladsformand på det projekt, Anders er tilknyttet lige i øjeblikket. Her har EL:CON elentreprisen på opførelsen af 52 boliger på et plejecenter: »Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Anders over en længere periode på flere projekter, og han klarer opgaverne rigtig godt. Han er altid klar til at tage et stort ansvar, og så har han et godt humør,
der smitter af på os allesammen,« fortæller han.

Student, elektriker og måske frivillig
Anders er ikke bare elektriker, han har taget den forholdsvise nye EUX – uddannelse, der kombinerer en studentereksamen med en håndværkeruddannelse.

»Jeg følte mig ikke studieparat efter 9. klasse. Jeg var bange for, det ville gå op i fis og ballade, hvis jeg startede på gymnasiet. Men da min studievejleder foreslog kombinationen af et håndværk og en studentereksamen, vidste jeg, det var dét, jeg skulle,« fortæller Anders.

Projektleder Kristian Simonsen: »Ja, vi er heldige at få lærlinge på den nye EUX – uddannelse, som vi nok ikke ville få, hvis de udelukkende satsede på en studentereksamen. Vi glæder os samtidig over, at Anders har sagt ja til at blive her hos os – i hvert fald i nogen tid endnu,« siger han.

Og lige omkring fremtiden, så regner Anders med at blive hos EL:CON et stykke tid som svend: »Men nu er der »penge i kassen,« så jeg overvejer at tage ud i verden. Det kunne fx være på tur med den Transsibiriske Jernbane eller til Sydafrika – eventuelt kombineret med frivilligt arbejde fx som elefantpasser i Thailand eller beskytter af truede dyr i regnskoven i Ecuador. Jeg skal i hvert fald opleve noget, og så kommer jeg sikkert tilbage til EL:CON,« smiler den udklækkede student og elektrikersvend.

Stort tillykke Anders

Billede: Anders er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde.
For yderligere oplysninger kontakt venligst: Mette Riis, HR og kommunikationsmedarbejder,
tel. 4122 2376

 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto