Father John Misty På Roskilde Festival

Mens samba-dronningen Elza Soares og den feministiske rapper Madame Gandhi spiller deres første koncerter i Danmark. Blandt de syv danske offentliggørelser er pladeaktuelle The Rumour Said Fire og legendariske Sort Sol, som leverer et ekstraordinært show med særligt inviterede gæster på scenen. Den endelige plakat afsløres i starten af april.
 
Father John Misty fik for alvor sit danske gennembrud, da han overrumplede publikum og anmeldere med en triumf af et show på Roskilde Festival i 2015. Allerede her beviste den langskæggede boheme, at han er én af tiden største sangskrivere og en fuldstændigt overvældende performer på en scene.

Hans nye plade ‘Pure Comedy’ udkommer i starten af april, og allerede nu peger singler som ‘Ballad of the Dying Man’, ‘The Wildly Different Perspectives’ og pladens titelnummer på en mere tænksom og politisk reflekterende side af den ellers så flamboyante og ironiske Father John Misty.

Endnu en overrumplende koncertoplevelse venter forude. Denne gang på Orange Scene.

Samba-dronning og feministisk rapper
Roskilde Festival er også stedet, hvor man har chancen for at opleve kunstnere, der sjældent optræder i Danmark. Det er ofte her, at programmets største overraskelser og gennembrud ligger og venter blandt de i alt 175 koncerter.

Den 79-årige legende Elza Soares er kendt som dronningen af avantgarde-samba. Siden 1950’erne har hun sat et varigt aftryk på brasiliansk musik med sit musikalske mod og kamp mod social uretfærdighed. I dag er hun et ikon i hjemlandet, hvilket ikke mindst understreges på hendes seneste album ‘A Mulher do Fim do Mundo’ (Woman at the End of the World), som er rost for sin modige og banebrydende blanding af traditionelle brasilianske stilarter og støjrock.

Blandt de unge kvindelige kunstnere byder amerikanske Madame Gandhi på selvsikker feministisk electro-rap, mens den 24-årige r’n’b-stjerne in spe Tinashe besidder lige den stjernekvalitet og sans for glitrende poplyd, der kan sikre hende en plads på fremtidens stjernehimlen.

Norsk multitalent og ekstraordinært show med Sort Sol
Britiske Bonobo skaber i øjeblikket stor opmærksomhed med sin bevidsthedsudvidende og organiske electronica, mens jamaicanske Popcaan fusionerer pop og dancehall på en måde, der har begejstret stjerner som Drake og Snoop Doog. Samtidig vil fans af tv-serien SKAM genkende det norske multitalent Nils Bech, som for nylig skabte massiv opmærksomhed med sin fortolkning af julesalmen ‘O helga natt’.

Den danske musikscene har som altid også gode vilkår på Roskilde Festival, og syv af dagens 24 kunstnere er fra Danmark. The Rumour Said Fire udgiver deres tredje album i slutningen af april, og Sort Sol har netop afsluttet indspilningerne af et nyt album – gruppens første i 16 år – og vil levere et ekstraordinært show med særligt inviterede gæster på scenen.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

“Father John Misty fejede totalt benene væk under dem, som oplevede ham i 2015. Så vi tror på, at han er i stand til at føje en helt ny dimension til oplevelsen, når han denne gang slår sig løs Orange Scene.

Med navne som Elza Soares, Madame Gandhi og Popcaan har publikum nogle oplevelser i vente med markante kunstnere, som vi ikke har haft chancen for at opleve på vores breddegrader før. Det er ofte i den del af programmet, at publikum kan gå på opdagelse mellem scenerne og vende hjem fra festival med de allerstørste musikalske overraskelser.”

Disse kunstnere offentliggøres i dag til årets Roskilde Festival:

Father John Misty (US)
Elza Soares (BR)
Bonobo (UK)
Popcaan (JM)
Sort Sol (DK)
Tinashe (US)
A Day to Remember (US)
Boujeloud (DK)
Clams Casino (US)
Fatima Yamaha (NL)
Full of Hell (US)
Group Doueh & Cheveu (MA/FR)
András (AU)
KiNK feat. Rachel Row (BG)
Madame Gandhi (US)
Moon Duo (US)
Nils Bech (NO)
The Rumour Said Fire (DK)

Følgende kunstnere spiller på scenerne Countdown og Rising, som gennem festivalens første dage præsenterer de helt unge og fremadstormende talenter:

Baest (DK)
Bjarki (IS)
Dør Nr. 13 (DK)
Franske Piger (DK)
Mechatok (DE)
School of X (DK)

Foo Fighters, The Weeknd, Arcade Fire, Solange, Lorde, Trentemøller, A Tribe Called Quest, G-Eazy, Moderat/Modeselektor, Blink-182 og Justice er blandt de øvrige navne, der er offentliggjort til sommerens Roskilde Festival.

Den endelige plakat vil favne cirka 175 navne og offentliggøres i foråret.

 
Se alle offentliggjorte kunstnere her: http://www.roskilde-festival.dk/music/2017

 
Roskilde Festival finder sted fra lørdag 24. juni til lørdag 1. juli 2017.

 
Partout-billetter til Roskilde Festival koster 1995 kroner (eksklusiv gebyr).

 
Et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 995 kroner (eksklusiv gebyr).

 
Billetter kan købes på roskilde-festival.dk.

 
Roskilde Festival skabes af frivillige ildsjæle og er 100 % non-profit. Alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål, og siden begyndelsen i 1970’erne har Roskilde Festival genereret over 270 millioner kroner til udlodning.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto