Daniel er udlært elektriker

Daniel West Kildedal er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde den 12. april 2017. Og læretiden er fløjet afsted.

»De fire år er bare gået stærkt! Jeg kan slet ikke forstå, jeg allerede er udlært,« griner den udklækkede elektrikersvend.

Daniel tror, én af årsagerne til, tiden er gået stærkt, er, at elektrikerfaget er spændende: »Det er sjældent, at dagene ligner hinanden, og opgaverne har været gode.
Jeg har prøvet alt muligtlige fra serviceopgaver til projekter på byggepladser.«

Serviceleder Claus Andersen har været glad for at have Daniel under sine vinger: »Daniel er en god lærling og en stille fyr. Han klarer varierende opgaver rigtigt godt – lige fra udskiftning af lyskilder til diverse installationer i ejendomskomplekser,« fortæller han.

Børnehave og akustiske detektorer
Én af de opgaver, der især har fæstet sig hos den nyudlærte elektrikersvend er elentreprisen på en børnehave, der skulle bygges op fra bunden: »Hér fik jeg simpelthen opgaver lige fra læsning af tegninger over strømførelse til ny eltavle, kabelføring og opsætning af stikkontakter og armaturer,« fortæller Daniel.

Ja, og så kommer vi til den del af opgaven, han husker særligt godt: »Jeg fik endda tjansen med at grave huller til master. Så jeg stod dér med en borehammer og kæmpede bravt.
Heldigvis var det sommer, så jeg arbejdede kun iført shorts og sikkerhedssko,for ikke at få et hedeslag,« griner Daniel.

Lige i øjeblikket arbejder Daniel på et projekt, hvor han installer er akustiske detektorer i en boligforening. Og hvad er så det, spørger vi den unge fagmand?

»Det er censorer, der optager lyde. Således at når man åbner døren i en opgang, går lyden via en censor til et relæ, som får lyset til at tænde, uden at man selv skal trykke på en kontakt,« forklarer Daniel.

Fremtid, fest og fritid
Hvad bringer fremtiden for en nyudlært elektriker?

»Jeg har været glad for at være hos EL:CON, men nu skal jeg ud og prøve kræfter, gerne et andet sted end her, hvor jeg er udlært. Og så skal jeg læse videre til installatør. Hvem ved, måske er det EL:CON, jeg får job hos derefter,« smiler Daniel.

Men først skal der holdes svendegilde: »Mine venner har forlangt, jeg holder en fest.
Men nu må vi se, hvor langt pengene rækker. Men en kasse øl eller to skulle der nok blive til,« mener han.

Og så er der jo også lejligheden i Ringsted, den unge elektriker er ved at istandsætte i sin fritid.
Men der er en anden vigtig opgave, der skal udføres, når arbejdsdagen hos EL:CON er slut: »Jeg træner r….ud af bukserne for at blive trimmet til sommerformen. Den står på fitness og kylling,« siger Daniel med et stort grin.

Stort tillykke Daniel

Billede: Daniel er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde.
For yderligere oplysninger kontakt venligst: Mette Riis, HR og kommunikationsmedarbejder, telefon 4122 2376

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto