Dansk drama om Jørgen ”Gamle” Hansen

Igennem hele sin karriere var Hanne Hansen en ukuelig støtte for sin mand Jørgen, og uden hende ville et af de mest sensationelle comebacks i dansk sportshistorie formentlig aldrig have fundet sted.

I det nye klip fra filmen kommer publikum lidt tættere på Jørgens stærke forhold til Hanne: Vi er på hospitalet hvor Jørgen har været indlagt med meningitis.

Sygdommen har ramt Jørgen kort før hans store comeback-kamp om Europamesterskabet mod englænderen Dave ”Boy” Green, og i scenen diskuterer ægteparret om Jørgen skal gennemføre kampen eller ej.

Se scenen her: Den bedste mand

DEN BEDSTE MAND er inspireret af virkelige begivenheder og er et drama om en af de mest sensationelle sejre i dansk sportshistorie. Det er samtidig en rørende fortælling om en mand, der med ukuelig støtte fra sin kone og gennem venskabet med en ung afrikansk bokser formår at træde ud af sin egen skygge, finde modet til at trodse sine indre dæmoner og blive en levende legende.

”Den bedste mand” er historien om den legendariske danske bokser Jørgen ”Gamle” Hansen og hans kone Hanne. Da vi møder Jørgen i slutningen af 1970’erne, har de fleste dømt ham færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset fra ham og hans familie.

Kun én ting holder sammen på det hele. Hans elskede Hanne – manager og kone i ét. Men da Hanne beslutter, at familien Hansen skal lægge hus til promoter Mogens Palles nye afrikanske boksehåb Ayub Kalule, spirer et uventet venskab, og takket været sin nye ven og sparringspartner begynder Jørgen langsomt at genvinde troen på sig selv. Og da han stik mod alle odds tilbydes en EM-titelkamp mod den frygtindgydende englænder Dave ”Boy” Green, der kan redde både karrieren og familiens hjem, må han se sin største fjende i øjnene én gang for alle: En panisk rædsel for at bokse…

I rollen som Jørgen ’Gamle’ Hansen, som i 1970’erne blev europamester hele ni gange og er en af de mest vindende danske boksere nogensinde, kan publikum glæde sig til at opleve Mikkel Boe Følsgaard, mens Lene Maria Christensen spiller Jørgens kone, Hanne.

Derudover tæller rollelisten bl.a. Søren Malling i rollen som promoteren Mogens Palle, den engelske skuespiller Arnold Oceng (biografaktuel lige nu med filmen Kærlighed kender ingen grænser) spiller Ayub Kalule, og i det øvrige store persongalleri medvirker bl.a. Benjamin Kitter, Martin Greis, Ari Alexander, Kristian Høgh Jeppesen og Kristian Fjord.

DEN BEDSTE MAND instrueres af Mikkel Serup, der tidligere har instrueret Klassefesten 2 og desuden var den konceptuerende instruktør bag Forbrydelsen III. Manuskriptet er skrevet i samarbejde mellem Mikkel Serup, Linn-Jeanethe Kyed og Søren Felbo.

DEN BEDSTE MAND er produceret af Lea Løbger for Nimbus Film ApS i co-produktion med MP Film Production og Pegasus Pictures. Filmen er finansieret med støtte fra Det Danske Filminstitut, Croatian Audiovisuel Center og Icelandic Film Fund i samarbejde med TV2 Danmark.

I forbindelse med filmens premiere d. 15. juni skal de på promotur rundt i landet til de forskellige biografer, hvor de her kommer til Kino RO’s Torv d. 6. juni kl. 16.15 – Du har mulighed for at vinde billetter til forpremieren på vores Facebook side

Filmen har biografpremiere den 15. juni 2017 og er en del af Biografklub Danmarks program. I Danmark distribueres DEN BEDSTE MAND af Nordisk Film Distribution.

Se mere på www.kinorostorv.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto