Gorillaz og David Byrne til Roskilde Festival

Damon Albarn vender tilbage til Roskilde Festival med sine genrenedbrydende legekammerater fra Gorillaz, mens den musikalske globetrotter David Byrne inviterer på en rejse gennem solokarrieren og Talking Heads-klassikerne. Stormzy, Fleet Foxes og First Aid Kit er også blandt de 11 nye navne. Billetsalget er nu skudt i gang, og flere musiknavne offentliggøres inden jul.

Roskilde Festival er i fuld gang med at samle brikkerne til endnu en festival, der sætter de internationale stjerner i selskab med de nyeste skud på stjernehimlen.

Nu føjer festivalen yderligere 11 kunstnere fra et væld af genrer til et program, der i forvejen favner blandt andre Bruno Mars, Mogwai, Vince Staples og C.V. Jørgensen.

Gorillaz i topform
Damon Albarn og hans højstemte legekammerater i tegneserieuniverset Gorillaz melder klar til et spektakulært show i 2018 på Orange Scene.

Gorillaz leverede deres første danske koncert på Roskilde Festival i 2010, og for nyligt slap de galskaben og nysgerrigheden løs til en særdeles glødende og udsolgt koncert i København.

Roskilde Festivals deltagere kan derfor glæde sig til at møde et band i topform, der forstår at veksle mellem punket energi, elektroniske grooves og intimitet i stadionformat.

Deres talrige alternative hits som Feel Good Inc, Rhinestone Eyes, Clint Eastwood, Kids With Guns, On Melancholy Hill, Stylo og Saturnz Barz fra dette års dystopiske festplade Humanz leveres vanen tro med masser af gæster på scenen og vilde animationsfilm på storskærmene.

Legendarisk musikalsk globetrotter
Roskilde Festival 2018 lægger også scene til en sjælden dansk koncert med den evigt nysgerrige, musikalske globetrotter David Byrne, der både leverer højdepunkter fra sin farverige solokarriere og naturligvis klassikere fra tiden som forsanger i de legendariske Talking Heads.

David Byrne spillede første gang på Roskilde Festival tilbage i 1979 sammen med Talking Heads. Hans seneste besøg på festivalen var i 1997.

Derudover kan fans af folk-pop-inspireret vellyd og sangskriverkunst glæde sig til et gensyn med de nyligt genopståede – og særdeles efterspurgte – amerikanske Fleet Foxes og den elskede svenske søskende-duo First Aid Kit, mens det fremadstormende britiske grime-fænomen Stormzy kun har øget sin verdensomspændende popularitet, siden han skabte en eksplosiv fest på festivalen i 2016.

Endelig skal navne som Clutch, Scour, Slaves og Chelsea Wolfe nok tiltrække sig opmærksomhed fra fans af den dystre og hårdtslående ende af festivalprogrammet.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

“Gorillaz og David Byrne indkapsler nærmest Roskilde Festivals musikprofil. De er begge hamrende nysgerrige og grænsesøgende, og de har konstant et blik for nye musikalske og kulturelle udforskninger. Derfor er det fantastisk at kunne skrive dem på samme plakat og samtidig pejle videre ud over det musikalske landskab med højaktuelle navne som First Aid Kit og Stormzy.”

Det er disse 11 navne, som i dag offentliggøres til Roskilde Festival 2018:

GORILLAZ (INT)
DAVID BYRNE (US)
FIRST AID KIT (SE)
FLEET FOXES (US)
STORMZY (UK)
CHELSEA WOLFE (US)
CLUTCH (US)
KAKKMADDAFAKKA (NO)
OMNI (US)
SCOUR (US)
SLAVES (UK)

Cirka 175 navne spiller på næste års Roskilde Festival.

Roskilde Festival offentliggør flere musiknavne inden jul.

Billetter til sommerens festival kan nu købes på roskilde-festival.dk

Partout-billetter til Roskilde Festival koster 2100 kroner (eks. gebyr), mens et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 1050 kroner (eks. gebyr).

Roskilde Festival finder sted fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018.

Bliv ven med Roskilde nyheder på facebook lige her >>>

 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto