Roskilde gør det frivilligt

Bliv bedre til at danne fællesskaber hos INSP! eller lær at lede frivillige hos Frivilligcenter Roskilde. Mulighederne er mange, når Roskilde med FrivilligUge39 sætter borgernes engagement på dagsordenen. Ugen er udviklet og støttet af Roskilde Festival og Roskilde Kommune, som sammen med flere af kommunens stærke “frivillig-huse” står bag fem arrangementer, hvor man kan mødes over god mad og drikke og blive klogere på frivilligheden.

Ud over arrangementerne hos INSP! og Frivilligcentret er der debat om frivillighed vs. arbejde i Byens Hus, scene-samtaler om aktivt medborgerskab i KulturCosmos og workshop om forandring i frivilligheden hos Roskilde Festival.

”Borgerne i Roskilde Kommune er kendte for et kæmpe frivilligt engagement. Det kan vi alle sammen godt være stolte af. De mange frivillige løfter vigtige opgaver på stort set alle områder lige fra idræt og kultur til socialt arbejde. Det er helt oplagt at bruge FrivilligUgen til at fejre det store engagement, men det er mere end en fejring. Det handler også om at mødes og blive klogere og endnu bedre til at arbejde med frivillighed”, siger Roskildes borgmester Joy Mogensen.

I FrivilligUge39 handler det om, at deltagerne mødes på tværs af kultur, idræt og sociale foreninger og får mulighed for at lære nyt, dele erfaringer og bidrage til debatten om frivillighed. Ugen er et resultat af Roskilde Kommune og Roskilde Festivals fælles ambition om at udvikle frivilligheden i Roskilde. En ambition, som vil være i fokus for samarbejdet i de kommende år.

”Der er en stærk frivillighed i Roskilde, og den udvikler sig hele tiden. Den udvikling skal vi være med til at skabe rum for. Det er vigtigt at frivillige kan mødes på tværs af interesser af enhver art og i fællesskab blive klogere på de muligheder og udfordringer, frivilligheden møder lige nu. Det er en del af tanken bag FrivilligUgen at skabe grobund for det”, siger Roskilde Festivals direktør Signe Lopdrup.

De fem arrangementer er gratis og åbne for alle. Af hensyn til forplejning er tilmelding nødvendig.

Ugen kulminerer fredag den 29. september med fejring af FrivilligFredag i Roskilde Kongrescenter, Bauhaus Arena, hvor både Roskilde Festival og Roskilde Kommune overrækker priser til frivillige i Roskilde, som har gjort sig særligt bemærket inden for frivillighed.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto