Slås som en viking og smag på krigerlivet

Har man en kriger i maven og hang til gode historier er der kun et rigtigt sted at være i efterårsferien. Det sted, er vikingemarkedspladsen i Sagnlandet Lejre, hvor jernalderfolk og vikingekrigere hver dag inviterer godtfolk til Sagnkongefestival og byder på et storslået program fyldt med krigeraktiviteter, våbengny og dramatiske fortællinger.

Hver dag fra den 13.-21. oktober kan alle landets modige børn og voksne opleve fortidens krigerliv helt tæt på, og være med når fortidsfolk og formidlere genopliver myter og fortællinger om de legendariske Skjoldungekonger, som kong Skjold, Ragnar Lodbrog og Rolf, Roar og Helge:

-De mange historier om fortidens sagnkonger er fascinerende, både fordi de handler om vores rødder, men også fordi de er fyldt med noget som for os er helt fremmed og urealistisk, fra mosemonstre til vætter, jætter og krigere, som kan forvandle sig til bjørne, siger Charlotte Frantzdatter, der er Sagnlandsviking og mag. Art i nordisk filologi, og fortæller, at de mange overnaturlige elementer måske nok for os moderne danskere virker både urealistiske og som noget man har fundet på over en stærk kop mjød, men at de, for jernalderens og vikingetidens mennesker, har været en del virkeligheden, og en del af deres måde at se og opfatte verden omkring sig på.

Og skulle ørerne blive mætte af fortryllende fortællinger, kan man udnytte chancen for at mærke historien på egen krop, når alle der har lyst bliver trænet i våbenhåndtering og kampteknikker, som kulminerer i storslåede børneslag.

Efter endt slag kan man hvile ud med en tur i lazarettet hvor endnu et hold vikinger står klar til at fortælle om vikingetidens sårbehandling og gerne deler alle tidens tips og tricks om sygrej og tjørnetorne, som de bruger til at lappe slagmarkens flænger.

Har man en smule sølv på lommen, kan man gå en tur i våbenværkstedet og snitte sig et træsværd og knurrer maven efter anstrengelserne på kamppladsen kan man kigge ind i Messeteltet, hvor arbejdsomme kvindfolk sørger for at sætte krigerrekrutterne(børnene) i arbejde med fladbrødspander og suppegryden som hænger klar over bålet, mens de snakker, sladrer og fortæller om datidens konger, krigere og deres kvindebekendtskaber.

Praktisk info: www.sagnlandet.dk

For yderligere oplysninger kontakt: Sagnlandsviking og mag. art. I filologi, Charlotte Frantzdatter på Tlf. 4642 4958 eller presseansvarlig Tania Lousdal Jensen Tlf. 4642 4941/mobil 5355 0443

 

Bliv ven med Roskilde nyheder på facebook lige her >>>

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto