Nye besøgshunde til optagelsesprøve i Roskilde

Der var noget at kigge på for beboerne og de ansatte, der var inviteret med, da hundene og deres ejere – de såkaldte hundeekvipager – mødte op på Gundsø Omsorgscenter mandag den 1. oktober.

TrygFonden Besøgshunde er Danmarks største korps af besøgshunde med knap 700 hunde og deres ejere. De besøger udfordrede og sårbare mennesker på ældrehjem og andre plejeboliger i Danmark og for at sikre, at både hund og ejer er egnede til at være en del af besøgshundekorpset, skal de vurderes ved en optagelsesprøve.

– Vi oplever en stor interesse for at blive besøgshund, og vi er rigtig glade for, at så mange hundeejere vil bruge deres fritid sammen med deres hunde på at give sårbare mennesker gode oplevelser. Det er fantastisk at overvære, hvordan en hund på et øjeblik kan skabe kontakt til mennesker. Hunde kan noget, som vi mennesker ikke kan. Og en hund er en taknemmelig besøgsven for bl.a. demensramte, fordi den ikke stiller krav til fx sprog, siger Galina Plesner, projektchef i TrygFonden, og fortsætter: 

Der er mange institutioner i hele landet, som efterspørger besøgshundene. Derfor havde vi set frem til at komme til Gundsø Omsorgscenter for at møde nye hunde og deres ejere. 

 

Eksperter tester hundene grundigt 

Sessionerne foregår på et plejehjem, for at hund og ejer kan blive testet i et miljø, der ligner det, som besøgene fremadrettet vil foregå i. Hundenes fysik undersøges af dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen fra Skovshoved Dyreklinik, mens hundeadfærdskonsulenterne Irene Jarnved og Iben Meyer tester hundenes adfærd samt hund og ejers samarbejde. Efterfølgende bliver den samlede hundeekvipage vurderet af projektledere fra TrygFonden, Line Hindsgaul Alstrup og Galina Plesner, for at sikre, at hund og ejer er modne og klar til at komme på besøg. Erfaringerne viser, at mellem 60 og 70 pct. af de hunde, der kommer til session, bliver godkendt.

– Det er ikke ligegyldigt, hvem vi sender ud.Det er vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere. Vi inviterer jo hundene hjem til sårbare mennesker, så vi skal sikre os, at vi har gjort alt, hvad vi kan, for at gøre det til en god oplevelse for alle parter, siger Galina Plesner.

Består hund og ejer alle tests, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, hvor der er mulighed for at besøge forskellige typer institutioner som fx ældrehjem og plejeboliger for voksne udviklingshæmmede. I dag har TrygFonden Besøgshunde knap 700 besøgshunde i korpset samt knap 800 ældrehjem og andre plejeboliger, der gerne vil have besøg.

 

Hæder fra Dyrenes Beskyttelse 

I 2016 blev TrygFonden Besøgshunde hædret for sin indsats af Dyrenes Beskyttelse. På vegne af TrygFonden Besøgshunde modtog Galina Plesner prisen som “Årets Brobygger” for at fremme forståelsen for den unikke værdi, dyr kan have for mennesker. 

Læs mere på besøgshunde.dk, hvor interesserede hundeejere og institutioner kan henvende sig for at blive en del af besøgshundeordningen. 

 

For yderligere information

Galina Plesner, projektchef i TrygFonden

Tlf.: 40 98 50 56

E-mail: gp@trygfonden.dk

 

Om TrygFonden

TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger.

 

Bliv ven med Roskilde nyheder på facebook lige her >>> 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto