The Cure til Roskilde Festival 2019

En storslået og rørende oplevelse er i vente, når legendariske The Cure næste sommer afslutter Roskilde Festival med udødelige klassikere som Just Like Heaven, Friday I’m in Love, In Between Days, A Forest og Lullaby.  

Gruppen spiller nemlig årets sidste koncert på Orange Scene lørdag nat.  

 

The Cure har for nyligt fejret 40-års jubilæum, og gennem årene har gruppen udviklet et ganske særligt forhold til festivalen og dens deltagere. De spillede deres første danske koncert på festivalen tilbage i 1985, og næste sommer vil det være sjette gang, at Robert Smith og co. øser fra deres fænomenale mikstur af hjemsøgende weltschmerz og ekstatiske popomkvæd på Orange Scene.

Samtidig er The Cure kendt for at være særdeles generøse på en scene, hvor deres koncerter ofte udvikler sig til timelange seancer.  

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

The Cure er på alle måder det oplagte navn til at afslutte næste års festival. De kan trække på et bugnende bagkatalog af hits og højtelskede klassikere fra de seneste 40 år, og deres særligt tætte forhold til Roskilde Festivals publikum skal nok skabe en helt speciel og rørende stemning. De har tilmed selv bedt om at få lov til at spille årets sidste koncert på Orange Scene lørdag aften, så de har mulighed for at levere et ekstraordinært og uforglemmeligt maraton-show.” 

 

Ikoniske forbilleder gennem 40 år

The Cure blev dannet i London-forstaden Crawley for over 40 år siden. Med den evigt karismatiske Robert Smith i front – altid genkendelig med sin blodrøde læbestift, tykstreget eyeliner og den spindelvævsagtige hårskov – har gruppen for længst cementeret deres status som ikoniske forbilleder for fans af melankolsk og alternativ pop. 

Blandt deres 13 studieplader finder man mørke mesterværker som Pornography og Disintegration, der optræder på adskillige lister over bedste albums nogensinde. I årenes løb er det blevet til over 30 hitsingler som f.eks. The Lovecats, Just Like Heaven, Close To Me, Friday I’m in Love og Lullaby og pladesalg på over 30 millioner.  

Gruppens første danske koncert fandt sted på Roskilde Festival i 1985, og de spillede senest på festivalen i 2012.

 

Billetsalget er startet

Roskilde Festival finder sted gennem otte dage fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019.

Det samlede program favner cirka 180 musiknavne, og kunstnere som Travis Scott, Testament, Scarlet Pleasure og Julia Holter er blandt de allerede offentliggjorte navne. 

Billetsalget er lige startet. Partout-billetter koster 2.100 kroner, mens et begrænset antal endagsbilletter sælges for 1.050 kroner.  

Billetter kan købes via roskilde-festival.dk

 

Roskilde Festival skabes af frivillige og er 100% non-profit. Alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål af Foreningen Roskilde Festival. Siden begyndelsen i 70’erne har Roskilde Festival genereret over 345 millioner kroner til udlodning. 

 Bliv ven med Roskilde nyheder på facebook lige her >>>

 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto