Silvana Imam åbner Roskilde Festivals Orange Scene

Det bliver eksplosivt fra første færd på Roskilde Festivals åbningsdag, når den stærkeste stemme i svensk hiphop lige nu, Silvana Imam, leverer årets første koncert på Orange Scene.

Den 32-årige ordjonglør og sprogfornyer har gennem de senere år udviklet sig fra et undergrundsfænomen til kæmpenavn med ikon-status i hjemlandet.

Her er hun berømmet og berygtet for sjældent at holde sig tilbage, når hun kompromisløst konfronterer sprængfarlige emner som feminisme, antiracisme og homoseksuelles rettigheder – og altid gør det i solidaritet med alle dem, der ikke føler, at de passer ind.

Roskilde Festivals deltagere har to gange før ladet sig rive med af Silvana Imams uovertrufne evne til at kombinere de store budskaber om håb og frihed med forrygende og iørefaldende hooklines på en live-scene.

Hendes tredje album, Helig moder, er blot få uger gammelt, og med udgivelsen er hun nu klar til at tage springet fra Roskilde Festivals mindre scener, som hun gæstede i 2015 og igen i 2016, til det største husalter, Orange Scene.

Silvana Imam vil til lejligheden sammenstykke et særligt show tilpasset Roskilde Festival og Orange Scene. Her vil hun blandt andet invitere et væld af unge kunstnere fra den svenske urban-scene, som hun har samarbejdet med gennem årene.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

“Vi er fuldt ud bevidste om den bevågenhed, der ofte følger med en åbningskoncert, uanset om det gælder danske eller udenlandske navne. Silvana Imam har haft en enorm betydning for det svenske hiphopmiljø, og hun er et eksempel på en kunstner, der meget bevidst tager kritisk stilling til sin omverden og opfordrer andre til at gøre det samme. På den måde er hun blevet en markant rollemodel for andre unge, hvilket til åbningskoncerten helt konkret bliver afspejlet i, at hun også har valgt at invitere en ung generation af rappere med sig på Orange Scene.”

“Silvana Imam har udviklet sig til en sindssygt stærk kunstner. Det hører vi både på hendes plader og ikke mindst til hendes koncerter, hvor hun to gange før har overrumplet og nærmest forbløffet publikum på vores mindre scener. Så jeg er ikke i tvivl om, at tiden er den rette til et show på vores største scene, og at den popularitet, som hun har opbygget i Sverige, også vinder gehør på denne side af Øresund.”

Silvana Imam spiller på Orange Scene onsdag den 3. juli 2019.

 

Billetter kan købes på roskilde-festival.dk

 

Roskilde Festival skabes af frivillige ildsjæle og er 100 % non-profit. Alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål, og siden begyndelsen i 1970’erne har Roskilde Festival genereret over 320 millioner kroner til udlodning.

 

Bliv ven med Roskilde nyheder på facebook lige her >>>

 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto