Festivaler står sammen på tværs af europa

Udbredelsen af Coronavirus/COVID-19 har på ganske kort tid bragt hele verden i en helt ekstraordinær og bekymrende situation.

En situation, som vi bedst håndterer ved at lade være med at gøre det, der ellers falder os mennesker allermest naturligt, når verden er os imod: at søge sammen. I stedet skal vi nu holde os på afstand af hinanden. Vi må passe på fællesskabet ved ikke at være sammen.

Som festivaler ved vi, hvad fællesskabet betyder for mennesker. Vi står bag begivenheder, der om noget er en hyldest til livet og samværet. Hver sommer står vi ansigt til ansigt med den forskel, som fællesskabet gør for det enkelte menneske og for alle mennesker. Og vi ser den betydning, som musikken, kunsten og kulturen har i den sammenhæng.

Som festivalarrangører tager vi den nuværende situation meget alvorligt.

Vi følger situationen nøje, og vi arbejder alle – som altid – tæt sammen med myndigheder og beredskab for at sikre de bedste og mest sikre rammer for festivalfællesskabet. Vi deler erfaringer og viden med hinanden. Vi står sammen.

På den baggrund og med den viden vi har, forventer vi alle at gennemføre vores festivaler til sommer. Vi vil stå sammen om at gøre det sikkert og forsvarligt over for vores deltagere og omverden. Det handler om at tage ansvar for begivenhederne – og det handler om at tage ansvar for den branche, vi er del af.

En branche, hvor vi, som de store festivaler, er sidste led i en fødekæde, hvor de mindre aktører – kunstnerne, spillestederne, lyd- og lysproduktion og mange flere – allerede lider under den alvorlige situation, vi står i. Lider så meget, at de måske ikke kan rejse sig igen, hvis ikke de får muligheden for at være med på festivaler som vores.

Ved at holde vores festivaler til sommer, kan vi være afgørende for, at branchen overlever.
Vi skylder fællesskabet, musikken, kunsten og kulturen at tage det ansvar sammen!

Derfor planlægger vi alle at holde festival til sommer – skriver RF på deres hjemmeside.

Vi kan kun sige, at her på redaktionen glæder vi os til, at det bliver sommer.


#FESTIVALSSTANDUNITED

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto